Saturday, July 21, 2012

Syaza :)




hai assalamualaikum.kita kat rumah ni.hewhewhew :3

ni pun cerita basi juga.tapi nak cerita gak.mesti mesti!ni one of those memories yang bila kita ingat balik,kita macam alamak rindunya that time awesome habis la.ahhaha k k

so sebenarnya the whole thing memang planned for syaza la.birthday dia.kitorang nak buat suprise untuk dia la.mula-mula nak bawak dia pergi mandi sungai kat Bukit Ayer.then dia takut mandi sungai plak.tch tch.takpelaa.
lepas tu dia kata family dia nak datang plak minggu yang kitorg nak buat birthday tu.so clash la kan.
then kitorang mendapat yang bernas,iaitu komplot dengan mak dia buat suprise.haaa.mak dia pun setuju,so memang molek la.haha.

mula2 mak dia cadangkan sambut kat padang besar,tapi bila kitorang padang besaq tu macam tak ada apa sangat.kitorang suggest buat kat KFC Arau.mak syaza pun setuju.

okaytapi yang stress nya syaza ni dia yang semangat nak sambut birthday dia.nak belikan kek untuk kitorang la apa laa.then kitorang terpaksa la bsusah payah buat2 tak kisah,konon2 tak ambik tahu la pasal birthday dia.haha.yela orang nak buat suprise untuk dia,di sebok nak belanja kita makan plak.cacat.hahahahaa.

so kitorang bagi la tau dia.disebabkan dia tak suka mandi sungai,kitorang pun tak jadi la pergi mandi sungai.kitorang suuh dia have fun dengan family.hahaha.saja keluar ayat sedih,bagi dia rasa bersalah sikit.padahal dah sewa dua kereta dah.hoho.

so on that day,disebabkan nak buat suprise tu malam.tengah hari tu kitorang gerak aloq staq dulu hoho.semua ada,except syaza.dia pergi jalan2 dengan family dia kan.ada fatimah,zareen mira,abe yum,ikhwan,fadzil,syahrul and me!haha.

kitorang pun pergi la aloqstaq mall.amboi gah betul tempat tu,kenapa perlis takde tempat macam tu? :( haha.kitorang pergi tengok wayang ah,sebab perlis tak maju,cinema pun takde.ayoyoo perlis.



oh dalam kereta syahrul ada fatimah,zareen,abe yum.kereta ikhwan ada fadzil,mira daan nabila shuairi.ahahah.yang cacatnya kereta syahrul lead,then bila dah kat area aloqstaq mall tu dia bpusing2 tak reti masu.sesat2 bagai.kitorang yang dalam kereta lagi satu dah stress gila tengok syahrul,bising2 kenapa syahrul tak masuk je jalan tu tadi semua.hahahaha.last2 driver berhemah kitorang lead.terus sampai.huh *bangga*

then dah sampai sana bergaduh plak.hahaa.sorang nak tengok brave,sorang nak tengok vampire hunter,sorang nak tengok mael lambung semua.hhaha.fadzil,abe yum dengan ikhwan memang taknak tengok brave.eleh,bajet je tu pui pui.hahha.then bila dah setuju ikut mira yang semangat nak tengok vampire hunter,kakak jual tiket tu kata kena cukup 18 ikut bulan plak.disebabkan ada yang tak cukup umur,kecoh la balik.ahahah.last2 kitorang deicide nak main beli,then main redah je masuk.dan BERJAYA!heheheh.
oh dalam movie mira asyik jerit je takut.kelakar ;p ahhaha

then bila dah habis tu rush nak cari secret recipe la.tapi agak awesome la haritu.time dekat tempat park kereta tu,semua orang keluarkan handphone tanya kawan2 kedah dengan perlis,the nearest secret recipe.fadzil dengan ikhwan yang tak kenal syaza lagi pun call kawan2.syaza you better be grateful.hahhaa.
oh ila call apit,dia orang kedah kan.then dia cakap dengan ikhwan,driver,arah mana nak pergi.then ada bagi msg tunjuk arah bagai lagi.terima kasih klon fatimah.ahahhhaa.

then kitorang pun gerak la pergi cari cp aka central plaza dengan sorang pun bukan orang kedah,sorang pun taktau jalan.tergagau2 la cari jalan pegawai yang entah mana tah.hahaa.then ntah macam mana ternampak signboard ke pekan rabu,kecoh gila la kitorang sebab cp tu dekat area situ la.tapi syahrul plak salah masuk jalan.asyik sesat ke dia.hahaha.
then disebabkan kitorang hebat,kitorang jumpa la cp tu.pergi kek duku dengan mira sebab kereta syahrul lambat kan.sempat lagi tibai ais krim mcd.hihi.

then habis tu memang terus gerak ah.sebab dah lambat.janji dengan mak syaza pukul 8.around 8.45 baru sampai kot.hihi.then kitorang ikut pintu lagi satu.pasang candles bagai.then nyanyi2 pergi kat syaza yang dah habis makan kfc.hohoh.lepas tu lega gilaa ah dah settle,sebab asyik ada je masalah.

then disebabkan KFC penuh.aunty pun ajak pergi makan steamboat,tapi lambat gila.so kitorang pun tukar kedai lagi.hahaha.

esok plak pergi makan breakfast sama2.hoho.seronok la,cuma takda syaza je.

k tu je.bye!

dan selamat menunaikan ibadat puasa!

video

No comments: