Wednesday, April 25, 2012

Growing Up

for me,growing up is all about how well you adapt to changes.i think im pretty good at it.kot.hmm tapi tak rasa ke macam the whole thing about growing up is scary?
bila kita dah tunggu result,dah dapat tahu semua.it makes us think about the futureee.

mmeting new people,making new friends,getting to uni,then changing uni for degree(maybe?) then work,then when you realize death is waiting for you.arghhhhhh.k not the point.tapi the point is bila kita go through semua fasa2 tu everything around us changes.paham tak?argh.k macam we get to know this certain someone,then blabla bla kawan.then you somehow hilang contact.i know la facebook semua ada,tapi kita akan no longer rapat dengan orang tu.so macam tak sedih kita yang kita ada memory of dia je?
the thing is when you meet new people,there is 50% they are gonna forget you eventually.
then pergi duduk hostel semua,lepas habis semester tu kena pindah bilik.macam semua memory yang ada dalam memory dalam bilik tu.benda ni macam repeat tau.dia akan repeat sampai bila2.
the only way to solve it is just getting used to it.losing someone,moving house,making new friends,losing the old ones.
tak sure if rasa insecured ni macam normal ke tak,ke i have issues?

then bila masuk kolej semua,what if kena buli semua?what if tak dapat kawan?what if hidup kat kolej tak best langsung?k pening.

kenapa masa cepat berlalu?

kenapa kadang2 makin lama, memory kita about someone tu makin hilang?tak takut ke?

kenapa kadang2 bila benda tu dah takda baru kita tak teringat2?

kenapa kadang2 kita rasa rindu about something,tapi kita dah tak ingat apa yang buat kita rindu?

kenapa kadang2 bila get new friends,kita hilang kawan lama?

kenapa benda tak boleh stay the way it is?kena things keep changing?

kita tahu jawapannya kadang2 tapi still macam tak boleh terima kan.haih.life is so hard.you just have to get used to it even if you dont want to.

tak rasa ke sometimes being alone is better?then you're not gonna get hurt.
assalamualaikum.

1 comment: