Thursday, April 26, 2012

Matrikulasi & Tutti Frutti & some other unrelated stuff.


courtesy to kristinandkayla.blogspot.com

Assalamualaikum.
k semalam semua mesti tertanya tanya dan risau kenapa entry before this sangat serius.hahaha.kfine takde sapa tanya.haha.tapi jangan risau bebeh bebeh ku sekalian.kadang2 kita nak time untuk sort things out semua kannn?im completely fine.

Berikutan title dia atas.ye saya dapat matrikulasi tetapi tidak dapat tingkatan 6.tidak tahu la kenapa?

yayyyy!dapat selangor bersama dengan shuhada,shazreena,syafiqah said,suhaimi dan hakim.ohyeahh ohyeahh *bunga api boom boom*tapi tak sure nak pergi tak.tunggu result upu duluuuu.

okay tutti frutti plak.sebenarnya ila takde la fanatik sangat tutti frutti ni,just makan macam2 tu je la.tak paham kenapa orang kata sedap sangat.rasanya bolehlaa sedap.tapi kek lagi sedap (Y) tapi kalau pergi juga mesti mesti mesti ambik TF Tart dengan Strawberry Field.peberet itewww ihikihik.
tapi kalau makan mesti nak berak kan?sebab yoghurt kot.alaa yoghurt kan ada bakteria.eh yeke?rasanyaa.bakteria baik macam tu laaa.hahha.

okay lastlyy nak tunjuk result spm kita.malu nak tunjuk sebenarnya.takut orang kata berlagak semua kan.tapi nak tunjuk jgak!hahaha.tadaaa

kalau percaya taktahu la nak cakap apa.hahaha.cuba tengok nama tu sikit.ahah.nampak tak saya punya komen yang ada unsur unsur kejelesan?hahaha.
sebenarnya ni result kawan sekolah rendah dia.gilaaa laaa.gilaaaa laaaa.haha.benci benci.jom kita tukar result.haha.haritu dia boleh kata bm dia cukup2 makan,ceh ila ingat a- pdahal a+.A+ DIA KATA CUKUP2 MAKAN?
okay saja ambil,sebab nak memberi inspirasi untuk kalahkan dia satu hari.ahahahahahahaahaha.

okay bye!

Wednesday, April 25, 2012

Growing Up

for me,growing up is all about how well you adapt to changes.i think im pretty good at it.kot.hmm tapi tak rasa ke macam the whole thing about growing up is scary?
bila kita dah tunggu result,dah dapat tahu semua.it makes us think about the futureee.

mmeting new people,making new friends,getting to uni,then changing uni for degree(maybe?) then work,then when you realize death is waiting for you.arghhhhhh.k not the point.tapi the point is bila kita go through semua fasa2 tu everything around us changes.paham tak?argh.k macam we get to know this certain someone,then blabla bla kawan.then you somehow hilang contact.i know la facebook semua ada,tapi kita akan no longer rapat dengan orang tu.so macam tak sedih kita yang kita ada memory of dia je?
the thing is when you meet new people,there is 50% they are gonna forget you eventually.
then pergi duduk hostel semua,lepas habis semester tu kena pindah bilik.macam semua memory yang ada dalam memory dalam bilik tu.benda ni macam repeat tau.dia akan repeat sampai bila2.
the only way to solve it is just getting used to it.losing someone,moving house,making new friends,losing the old ones.
tak sure if rasa insecured ni macam normal ke tak,ke i have issues?

then bila masuk kolej semua,what if kena buli semua?what if tak dapat kawan?what if hidup kat kolej tak best langsung?k pening.

kenapa masa cepat berlalu?

kenapa kadang2 makin lama, memory kita about someone tu makin hilang?tak takut ke?

kenapa kadang2 bila benda tu dah takda baru kita tak teringat2?

kenapa kadang2 kita rasa rindu about something,tapi kita dah tak ingat apa yang buat kita rindu?

kenapa kadang2 bila get new friends,kita hilang kawan lama?

kenapa benda tak boleh stay the way it is?kena things keep changing?

kita tahu jawapannya kadang2 tapi still macam tak boleh terima kan.haih.life is so hard.you just have to get used to it even if you dont want to.

tak rasa ke sometimes being alone is better?then you're not gonna get hurt.
assalamualaikum.

Sunday, April 8, 2012

Friday, April 6, 2012

hello

hello everyone.i'm bella.im the youngest in the shuairi's family.nice to meet you.i love ayam.meow meow.
im also deaf and very stupid.the only good thing about me is im cute.im cuddly tooo.teheeee.
nyan cat is my hero.nyannyanyanyanyanyanyanyan.


shit and stuff


hello wassap homiessssss.ahahaa.okay.gila ah lama gila tak update blog.super malas.muehehehehehe.

so,banyak gila nak update about.okay.spm result.
alhamdullilah,sangat besyukur.BM dapat B wo.HAHAHHAHAHHAHA.keluar kau dari Malaysia!ahah.dan yang paling penting fardhu ain lulus.penting woo,nak kahwin nanti macam mana tak lulus.ahahaha.k.

muka bahagia klcc terbakar takyah kerja.AHHAA
second,klcc terbakar wooooo haritu.woooo woo and i was there.wooo wooo.hahaha.k jakun tahap maksima.it was an awesome lifetime experience la.selalunya training bodoh2 kat sekolah tu kan.so bila dah jadi tu teruja gila2.hahaha.
nak cerita juga pengalaman tu.huh.so time tu tengah break,one hour break.break okay bukan berak.time tengah makan dekat foodcourt lvl 4 tu lampu kecemasan tu kelip2.buat bodoh je la.sbb bende tu happen all the time.gegar sikit ke apa ke.then ingat nak beli dessert,ehem ehem,aiskrim mcd so bergegas ke foodcourt level 2.then turun tengok level 2 berasap.ingat the cook there salah masak ke api besar ke apa ke.then tengok mcd nak tutp.time tu dah mcm wtf is going on kan.then staff cafe milano suruh orang turun semua.okay saya cemas that time.then announcement suruh turun plak keluar,bertambah la nervous.yelaa kita sorang2 kan.naik atas tingkat 3,nak pergi converse.tengok harley davidson dah tutup.budak adidas dah tanya2 kenapa.

muka bahagia siri 2

5 saat sebelum kena tolak dengan uncle.cisss.
then bila masuk converse dorang lekkluuu lekkluuu tengah serve customer.haha.bagitau dorang,dorang baru perasan ada announcement.suruh customer turun.tutup kedai dan keluar.YEAHH!time tu tiba2 dah tak takut,time memang dah teruja gilaa laaa.ahhaha.then duduk luar,lepak2 tejumpa szana,makan cookie beli tadi,lepas sejam baru boleh masuk.then pergi la intai2 chinoz sikit kannn.okay tu je.ehehhe

next,saya dh berhenti kerja di converse.nak focus on driving classes plak.ecehhh ceeehhh.so grown up la you nabila.HAHA
in memory

oh ayah saya sakit haritu.alhamdullilah now dah sihat.
sebenarnya tak masuk hospital pin.ni just nak masukkan air.ayah la yang kata,"ila ambil gambar,pastu letak kat facebook kata ayah saya masuk hospital" errr kroo kroo.ahhaha

oh dan saya tak suka beli milk tea withe pearl the pearl banyak nak mampus.saya suka pearl tapi tak suka kalau ada bayak sangat.tch.

dan saya juga sudah tau macam mana nak main minesweeper.dalam 200+ lebih main hanya 2 kali je menang dalam level advanced aka exper.huh.*flips hair sambil muka bangga + berlagak*


andddd i looooveeeeeeeeeeeee the cream fudge factoy.sedap wooo.omg omg drooling asdfghjkl <--- lap keyboard.hahaha.first time try dengan ahza la haritu.bulan lepas kot?paksa dia.kahkahkah.ni time lain puleksss

k tu je.bye assalamualaikum.
tak sabar nak dapat duit askar bagi.nak beli s2.hehe