Monday, March 19, 2012

Faith in Humanity

hai assalamualaikum,ini isu serius.tatkala saya mencoret entry penuh kekecewaan ini,saya tengah minum milo ais yang terjatuh sikit atas meja tadi.no worries ,saya cepat2 lap guna tisu sebelum ibu marah.tapi itu bukan isunya.

tadi dalam lif lrt setiawansa nak turun ke bawah,saya naik lif pemalas turun tangga,ada satu kakak melayu ni,kakak mmelayu muda sikit dan saya serta sekumpulan orang Arab dengan stroller.ada budak la dalam stroller tu.

dah sampai tu,orang Arab yang ada stroller tu nak keluar dulu.yelah memang patut la sebab stroller tu semua besar lagipun dia dekat dengan pintu.then kakak melayu ni nak keluar jugaa,mana muat.dia dekat dengan button yang kita nak pergi bawah ke atas tu kan.yang paling tak puas hatinya,dia dah dekat dengan tempat button tu semua,bukan nak tolong tekan bukak pintu lif tu ni sebok nak keluar.time orang arab dengan stroller tu dah halfway tengah2 pintu tu,pintu tu tertutup,kalau kena budak dalam tu macam mana.bodoh.bodoh punya melayu.memalukan bangsa.serius tak considerate langsung.
then pintu nak tertutup family orang arab tu plak kata sorry kat dia.wtf?dia pulak buat tak tau,terus keluar lepas stroller tu keluar.tak menyempat2.kalau busy sangat pun bertimbang rasa la sikit.

kecewa oh.kecewa tengok manusia makin lama makin tak bertimbang rasa.makin lama makin pentingkan diri sendiri.makin lama makin hilang sifat kemanusiaan.

takat tahan pintu pun payah sangat,jangan harap la hidup kau senang nanti.geram.

memang ila jarang buat entry serius2 ni,tapi certain people buat kita rasa nak tiru actor yang dalam trailer god save america tu.




bukan nak tunjuk baik.tapi tak rasa sikit pun happy ke kalau buat kebaikan?
okay tu je.fuhhh.bye

p/s:saya dah warning parents awal2 jangan telampau menharap dengan results saya.

No comments: