Monday, March 19, 2012

Faith in Humanity

hai assalamualaikum,ini isu serius.tatkala saya mencoret entry penuh kekecewaan ini,saya tengah minum milo ais yang terjatuh sikit atas meja tadi.no worries ,saya cepat2 lap guna tisu sebelum ibu marah.tapi itu bukan isunya.

tadi dalam lif lrt setiawansa nak turun ke bawah,saya naik lif pemalas turun tangga,ada satu kakak melayu ni,kakak mmelayu muda sikit dan saya serta sekumpulan orang Arab dengan stroller.ada budak la dalam stroller tu.

dah sampai tu,orang Arab yang ada stroller tu nak keluar dulu.yelah memang patut la sebab stroller tu semua besar lagipun dia dekat dengan pintu.then kakak melayu ni nak keluar jugaa,mana muat.dia dekat dengan button yang kita nak pergi bawah ke atas tu kan.yang paling tak puas hatinya,dia dah dekat dengan tempat button tu semua,bukan nak tolong tekan bukak pintu lif tu ni sebok nak keluar.time orang arab dengan stroller tu dah halfway tengah2 pintu tu,pintu tu tertutup,kalau kena budak dalam tu macam mana.bodoh.bodoh punya melayu.memalukan bangsa.serius tak considerate langsung.
then pintu nak tertutup family orang arab tu plak kata sorry kat dia.wtf?dia pulak buat tak tau,terus keluar lepas stroller tu keluar.tak menyempat2.kalau busy sangat pun bertimbang rasa la sikit.

kecewa oh.kecewa tengok manusia makin lama makin tak bertimbang rasa.makin lama makin pentingkan diri sendiri.makin lama makin hilang sifat kemanusiaan.

takat tahan pintu pun payah sangat,jangan harap la hidup kau senang nanti.geram.

memang ila jarang buat entry serius2 ni,tapi certain people buat kita rasa nak tiru actor yang dalam trailer god save america tu.




bukan nak tunjuk baik.tapi tak rasa sikit pun happy ke kalau buat kebaikan?
okay tu je.fuhhh.bye

p/s:saya dah warning parents awal2 jangan telampau menharap dengan results saya.

Sunday, March 11, 2012

Post-Mortem



hai assalamualaikum.sebenarnya tak tahu pun apa maksud post mortem tu,tapi nampak cool kan.ala ala kedoktoran sikit.huahuahua.tapi saya rasa macam akibat la.kot kan?

so rasanya akibat bekerja surrounded with shoes saya terjebak dengan satu obsession terhadap kasut.susah woo mau tahan it nafsu nak beli kasut.ahahha.
baru 3 bulan ni dah 5 kasut beli tahun ni.tu pun still counting.argh.hahaha.


January.
kasut vincci 2 shoes for rm70.macam omg omg murahnya must buy this.ahahha.
then ayah belikan nike merah.hehehehe

February.
converse ada SALE kan.so i bought this shoe yang ada 70% off ni.rm40 ringgit lebih kot.

then tetiba sampai plak classic navy high top.tak sah la kan tak ada yang classic.then ntah macam mana TERbeli.hewhewhehwww


then tadi pergi stadium.wuuu dorang tengah ada sale.so tadi dah target satu vans warna purple :3 in love with it

so mesti beli tu gaji bulan depan.tapi taktau lagi,hati dah tak tahan tengok basic black jack purcell.arghhh.hahaha.how about we buy both.



then ada kasut sail ni.ringan gila.tapi takde size.afiq macam berminat je.ahhaa.



oh then the other day,saya pergi website converse,then design kasut,.cantik tak?HAHAHHAHA.fuhhh boleh jadi designer kasut ni.hire la saya hire la,hahaha



then semalam ada julius,paul the frank tu punya monyet datang.ada grand opening apa ntah.nak ambik gamba dengan dia,tapi taktau nak suruh sapa kan.


okay tu je,bye.

p/s:red converse sweater?checked.

Tuesday, March 6, 2012

sick

wazzzzzzzuuuppp wazzzuppp hahahahaha.k k assalamualaikum.

did you know i was sick

Thursday, March 1, 2012

1st Giveaway Forever Young By Nazihah Hsn

hai asaalamualaikum.sebenarnya malu nak join sebab tak ditag oleh sesiapa pun.tengok kat blog si ain husna.saya berkenan tengok pecil case tu.comel la,polka ndot tu.wuuu.
oleh itu,

so yeah kenapa saya nak pencilcase tu?sebab ia comel comel comel comel.wuu.hahahaa.cacat.lagipun tak sweet ke orang buat pencilcase just for you?anyoyoyoyooyooyoy.lagipun boleh bawak pergi uni nanti.takyah susah2 beli pencil case.





sebenarnya tak reti nak bubuh banner tu sebab takda code.HAHA.noob kan?dengan semangat pergi cari kat google 'how to link a picture in html' tolonglah lihat kesungguhan saya dalam nak join *bodek.ahahahahaaah

okay tu je.bye

saya tag shu dan syahirah.ahahha

im in love

im in love love with the red converse sweater.serius comel tiptop muah muah.memang teringat2.haih.tapi harga tak lawa la.179.90.arghhh.

tadaaa!


i need to have that.dan kasut basic hitam jack purcell dan paul frank lip smacker.mesti mesti!

k bye.just updating about my current obsession.huahua