Saturday, December 31, 2011

31122011


hai assalamualaikum,
last day yeah.for 2011.sedih je.nak tua dah ai ni.
eh btw tu gambar kat tempat kerja.ecececehhh.hahaa.motif ambil gambar tu sebenarnya sebab dapat tag baru.yes yes!hihi.selalu berebut dengan aboi.then kalah then kena pakai uncle punya yang takde sapa nak pakai then kena sakat dengan semua orang sebab pakai uncle punya saya sedih.now aboi stop rasa bosan2 plak tapi ian takde saya sgt happy dia agak creepy.paham?ahahahaha

esok dapat gaji.so macam omg omg nak beli apa nanti.ahahahah

so new year ea?
apakah my new year resolutions?hmm
entahlahhh.nanti fikir.malas huahuahua.ni pun update sebab tengok esah update pasal new year then kita pun macam teruja2 nak update.pengaruh rakan sebaya.

banyak juga la memories untuk 2011 ni.contohnyaaa:
-spm.wohhhooooo.benda paling besar.besar punyyyyeeeeeeeeee.
-habis sekolah.derrrrrrrr mesti le derrr dah habis spm derrrrr.ahaha.k
-bekerjaya.ecehhh ecehhh.ayat nak hebak hebak jeee kan.
-banyak jumpa kawan baru.hihi

k lain malas fikir.malam ni ada family gathering.insyaAllah will update about that one nanti.k babai.selamat bergembira.jaga tingkah laku.jangan buat tak senonoh.heh.haha.k boi boi!

Wednesday, December 28, 2011

kecewa

amboi nabila dah bekerja.hahahahahaa.k penat.lepas ni nak tidur.

k 2 january ni nak mntak cuti la.

tadi ada budak kecik tu petah gila.comel nak mampus.bercakap je,papa tu papa ni.ahha
dia beli kasut.then sebok tanya 'papa kenapa nak beli jgak,papa nak beli kasut ke blala'haaha.lagi satu 'papa ada duit ke beli kasut' hahahaha hadoi
then die pakai kasut timberland.macam fuyoo gilaa la.aku dulu pakai apa je.then dia nak pakai converse terus kan.then bubuh la yg timberland dalam kotak.then papa dia tanya la 'mana kasut timberland awak?' then dia jawab 'kita tukar.ni pakai terus'ahahah.maksud dia macam die tukar timberland tu ntuk converse la.takyah bayar.comel2.then dia siap pegang2 tangan ila.hikhikhik.hahaha

ada juga budak2 yang rasa macam minta kena lempang.baru 10 tahun kot,sebok nak kasut converse sekola.tanak yang lain.takboleh pakai yang lain.aku dulu pakai apa je.pui pui


kitaaa kann rasaaaaa kannn.alamak malu la kita nak cakap.kahkahkah.
dah macam meroyan dah.kbai

NAK AMBIL LESEN KERETA!

ehem.shu dah kerja.amboi.tahniah baby.

Friday, December 23, 2011

converse

hai assalamualaikum,

harini saya start jadi wanita bekerjaya.hehehehehe.
cehh.konon cakap macam jadi peguam ke akauntan ke.hahaha
k saya saya kerja kat converse.
penat.
sakit kaki.
sakit belakang.
hahaha.biasala first time kerja.tapi best la jgak.pekerja lain semua baik.

banyak tengok ragam customers yang lain2 macam perangainya.hahahaa.
contohnya tadi ada satu japanese ni tanya 'different style' tp ntah english pelik2 sikit dia kata 'ifen tail' lebih kurang macam tu la.
aku dah pelik2 dah apa dia ni cakap.hahaa.lama2 tu dapat tangkap la.

tapi tadi makan sorang2.sebab rehat ikut turn kan.tian iterwww.poreber alone.yeahhhh!hhahaa.esok nak makan apa ea?ahaha

lambatnya nak dapat gaji.kahkahkah.

shu tadi caring oh.terharu.iloveyou.muahmuah.

then tadi ada orang tu cakap macam keling menyampah.

k tu je la.bye.semangat update.huahuahua

Thursday, December 22, 2011

ia akan hujan

hai assalamualaikum,


Menyebabkan akan ada cahaya matahari tidak
jika saya kehilangan kamu, bayi
Maka akan tiada berawan
jika saya kehilangan kamu, bayi
Sama seperti awan,
mata saya akan melakukan perkara yang sama jika anda berjalan kaki
Setiap hari, ia akan hujan,
hujan, hujan

kah kah kahh.aku main google translate je.malas lerw iterw nak translate sendiri.hahahahaa



okay sebenarnya nak cakap.suka gilaaaaa laaa dengan cover it will rain ni.cuba try denga cover2 dia yang lain.best.

esok kerja.hihi

Tuesday, December 20, 2011

minum tak basah tekak,makan tak kenyang


hai assalamualaikum,
eceeehhh nabila,tajuk macam jatuh cinta.kahkahkah.
takdelahh sebenarnya mulut ada ulcer.apa nama tak glamer dia.mulut ikan ea?ke muncung ikan.tak ingat ah.yang sure ada ikan2 belakang.kesiaannn saya.nak makan susah wooo.tapi yang pelik bila sakit mulut ni.nafsu makan membuak2.bukan memang macam tu ke?har har har.

ya allah,bisingnya adik aku main dram ni.pening dah kepala.aku tumbuk gak dia ni.

dua hari lepas ada misi cari kerja dengan shu.hew hew hew
so isnin pergi cari kat wangsa walk mall.satu tempat tu la kitorang tawaf nak cari kerja.
tapi satu pon tak call.haih.TAK CUKUP MENAWAN KE KITORANG NI.ktibatiba.ahahha
then semalam pergi cari kat klcc.dengan harapan sangkut la kat petrosains atau aquaria.tapi memang macam tak dapat je.then round2 la area klcc tu cari kerja.
then masuk kedai converse.ntah macam mana tetiba dapat terus.hahahaha.
start jumaat ni.hehe.tapi afiq macam tak suka saja.jauh katanya.suka over.parents kita okay je.ahaha
tapi kalau ada offer lain,akan dipertimbangkan.ecehhh.hahahaa

harini nak masak apa eaaaaaaaa.hahahaha.omahgad nabila rajinnya awak.kahkah

now misi mencari kerja untuk shu plak!hoyeahh!

kbai semua.

Tuesday, December 13, 2011

13122011


hai assalamualaikum.

KENAPA KAWAN2 SAYA TAK UPDATE BLOG!ARGHHH STRESS AHHHH.wuuu wuuuuu
elel padahal saya pun tak update.heyy nak update la ni.grrr grr wooof woof.hahaha.eh silap meow meow laa.hahahha.k k.lawak sendiri.

bosan oh cuti.nasib baik esok nak pergi melaka.weeee~

haritu saya pergi kenduri kahwin ayah punya kawan punya anak.harap anda semua faham.
then wawa bawak adik dia.omahgaaadddmohmagaaaddd.so tiutt.me wantz to eatz your pipi.arrrrr.ahaha. k tercacat.



then iterwww kannn jumpaaa kaannn kawan lama iterwwww.feeewiiitt.jiran laman.nama dia glamer dia betty.ahaha.kay.gila ah.serius banyak gila cerita.tak puass! tak puas!dia kata saya tak berubah langsung.ehh puihhh ciss ciss.hahaha.dia dapat plkn.kena pergi sarawak kot nanti.simpati.ahhaa
dia bagi no dia,suruh misscall.harini baru saya text.maafkan teman,teman lupa T.T

okay.tutup cerita itu.next cerita.
semalam punya semalam saya buat cake in a mug.sila terujaaa.yeahhh mari kita teruja.bunyi macam ohsem gilaaaaa laaaa kan.
namun,saya hanya separa teruja.sedih.
TERUJAA TERUJAAA TERUJAAA then bila rasa OH CAKE WHY ARE YOU DOING THIS TO ME.
stress tahu.kerassss wehh kerass.takde la keras mana,tapi keras laa.tak fluffy langung.
lesson learnt : dont take any recipes from 9gag tu clickable just so you knoww.


dan tadi saya buat chicken pie,hehehehe.tapi ayam takde tau.ila dengar ibu kata guna nuggets la.sebenarnya ibu cakap 'takyah la buat chicken pie,masak je la nuggets'disebabkan saya salah denga saya buat la chicken pie guna nuggets,heheheheh.kreatif juga teman ni.


ada baca blog ema rahmah budak 17 tahun yang dah kahwin tu.raa nak kahwin plaksss.hihikhikhik.gatai benoo.k main2 je la.jgn la ambik serius grr

okay tu je.saya tau tiada motif.so long and goodnight.eh

p/s:saya ada banyak game.saya baru ingat ada kat laptop lagi satu.omaigaddd me iz so excited

Friday, December 9, 2011

09122011



hellohellohello assalamualaikum.
k tu gamba lama.
aku taktau la kenapa dengan aku ni.kalau kawan update blog,mesti hormon nak update tu membuakbuak.why whyyyy.aku bet ni pengaruh rakan sebaya.ataupun peer pressure.tenggg tengggg.

so spm dah habis.memang duduk la rumah sampai lebam.ahahha.
so my things-to-list:
-kemas bilik
-basuh baju
-kumpul kertas dan buang
-kumpul bukubuku sekolah.

harap2 terbuatlah yeeee


okay.al-fatihah buat anak sedara afiq yang baru meninggal dunia semalam.
baru 3 tahun dah meninggal dunia,macam terkejut sebab tiba2 kan.comel,badan semangat.haih.
tapi dah ajal dia kan.kita kena redha je la.semoga arwah azam di cucuri rahmat.

Tuesday, December 6, 2011

hari yang ceria



assalamulaikum..

k saja tiru tittle.sebab tengok tittle jannah dengan schu pun yang tu.oleh itu saya mahu tiru.
tadi baca blog shu.amboi.dah update.pasal apa?ada la.k poyo gila.padahal aku update pasal ni la.hahah

so tadi saya dan berapa rakan pergi ke sekolah sebab rindu.kbukan.sebab nak hantar buku teks.kena charge rm3 tau.sebab ada 3 buku tak balut.ceh dasar sekolah cekik darah.ai het yu no i wes kiding i lef yu,yu sekolah berhantu.tiru shuhada yang sekolah berhantu tu.hahahahaha




so ingat nak keluar rabu.then dorang cakap ramai la keluar,mesti sesak la apa la.so okay kita keluar esok.then tadi pergi sekolah,dorang kata dorang pergi rabu.asdfghjkl.eyy dorang ni kan eyyyy eyyy aku tangantangankan jgak ni kang.eyyy eyyy.sakai.hahahaa.tapi mcm gengster nampak kan?hahaha

so saya dan nurshuhada ismail *boleh add di facebook jika berkenan* decide kami mahu erdate dua je la.takpelahhh apa boleh buat.ayat minta simpati tapi tak jadi sebab macam mintak kaki.wadehel am i saying.then esah datang jengjeng dengan lenggang lenggoknyaaa~ esah datang jengjeng dengan lenggang lenggoknyaaa~ lalu dia pun macam'marilah kita bergurau bersama beriang ria bersama di wwm'

esah

gerak pukul 12.30 sebab nak jumpa afiq jap yang lambat sebab gemuk sangat.HAAHAHAH.


lalu kami pun bergerak keluar dari sekolah sambil makn aiskrim 20 posen yang dibeli di rumah makcik jual aiskrim.ayat macam tahi.hahaha.sorry kalau sesiapa tengah makan time baca ni.

then kami pergi ke lrt sebab kami tiada kereta.


hehehe.

mula2 pergi main bowling.ada hairi sumie zul alip dan lain2 tp shu esah ila main jauh sikit.foeber alone.aku ingat aku boleh la main bowling.tetapi harini mmbuktikan sebaliknya.ehh jilaka betul.me iz so malu.me wantz to eat.


mi iz loser.
eh ada improvement.hehehehe

heh.talde improvement plak.ceh.sedih.

bowling ball dan saya.

then kami bergerak ke superstar.nak karoeke.heheehehehehehe.best wo.serius best gila nyanyi bring me to life.sakit tekak wa broo.
ambil sejam.then tambah setengah jam.sebab sedap karoeke kan.hahha

then keluar je sapa tah call shu kata sir ven nak belanja karoeke.okay jommm.gerak pergi songbox.tapi yang lain2 je pegang mic.sedih.
saya pendek :(

then balik.online sampai lebam.karang nak layan movie(s) kat laptop.kbai.

p/s:fyka tu esah.die bajet nama sedap sikit.HAHA.tapi dia comel.kababababababai

Nabila Shuairi is no longer a school girl!




assalamualaikum.
kelas saya yang sudah dijadikan dewan exam.

k ecehhh.merujuk perkara di atas.yes.saya sudah habis sekolah.hewwhewww.semalam actually.tapi semalam malas nak update.biasa la retis *tangan ke bahu mata ke atas* eh betul ke tu?tibaiiiiiiiiii.ahahha

so paper accounts last semalam.yang terbaiknya time last day la nak period.not funny you senggugut not funny.masa paper 1 wa dah nak menangis jawab paper 1.bukan susah.bolehlah kan.tapi sebab sakit.uhuksss uhuksss.k.haha.then keluar awal.balik rumah.telan panadol.tidur.ahaha.bangun2.pukul 1.45.kertas2 start pukul 2.datang sekolah tepat2 pukul.eleh konon cemas.yelaaa.akaun banyak kot nak kena buat.sooo blablaaaa...

masa sudah tamat.sila letak pen anda sekarang.ewahhh.wohhooo kebaboomm kebomm.haha konon.im breaking up with you spm.bai,dont go look for me.kekekekekkekecoh.ahaha

so selepas itu kami telah melakukan vandalisme.hehehehehehe.maaf cikgu.nak tanda je.hehe.sebagai kenangan

tadaa!tulisan macam haram.haah

maaf cikgu,bukan saya yang buat.ahaha

omg hakim kata ada kerja gaji rm1400.receptionist.me want.k iklan.


i leb you gegurl
then lepas tu lek lek jap dekat kantin makan burger.dorang order mcd time saya balik rumah jap :(

okay itu aja.karang nak post pasal harini.ahaha.see you again in the next entry.selamat merdeka eberibodi.

Thursday, December 1, 2011

blogrolleyyy oleeeyyy polleyyyyy

assalamualaikum

disebabkan hari ni saya baik.saya dah buat blog list kat belah kiri tu.nampakk tak?hekhokkk.
tp blog2 kawan2 saya je.promote sikit.k nak seringgit.karang bagi okay.
sebab saya sangat yakin dengan keazaman mereka nak berblogging akan meluap lupa lepas isnin ni.hohohh

anyway.
al-fatihah to Rara Zikry.a girl that died after an asthma attack then coma.rasanyaa laa.
semalam kecoh that dia sebenar still alive.lepas tu siapa yang tweet tu kena bash la.
kesian juga la.sebab her intention is good la kan.mana tau betul ke.

pukul 2,30 karang ada kelas akaun di sekolah.sangat2 mahu A+ for accounts.amin.bai